Under vinterhalvåret blir var och varannat människa förkyld, vissa mer och andra mindre. Ett vanligt samtalsämne blir då hur man jobbar för att bäst stå rustad för att överleva vintern på bästa sätt och det blir allt vanligare att man talar om huskurer.

4423695-forkyld-kvinnaDet nya året har anlänt och många är det som har längtat till kylan och till snön. Men, hur mycket man älskar snön och det vackra vinterlandskapet så går det inte att undvika att människan har lättare för att dra på sig olika sjukdomar. Det finns dock mycket att göra – allt från att på http://www.vitaelabkosttillskott.se/ få hem kosttillskott så man bygger en bra och stabil kropp som orkar med till att man börjar träna och röra på sig. Självklarheter för den moderna människan. Men, när man känner att det onda börjar komma kan det vara bra att på ett så bra sätt som möjligt skydda sig och ta hand om sin kropp. Då finns det mängder av huskurer man kan ta del av, och tidningen Göteborgsposten har nämnt och testat några för att se svar på vilka man ska satsa på och vilka som man bör avstå från.

Vitlök eller ingefära?

Göteborgsposten har ställt specialistläkaren Annika Sörensten frågor gällande huskurer och vad man ska gå efter. I artikeln får man reda på att det i vitlök finns vissa antibakteriella ämnen och att ingefära är bra mot inflammationer, men för de båda kurerna finns inga vetenskapliga studier. Även glass, honung och chili är bra men bygger mycket på att man unnar sig mer än att det hjälper. Enligt Annika är framgången de tre v:na, nämligen vila, värme och vatten.

Varm med örter

Ska man då hålla sig varm tipsar en annan artikel om att man förutom ylle som material ska hålla sig varm med värmande örter. Vill du har ett gott recept på kryddte kan du klicka dig vidare här. Glöm inte att ta hand om dig.