För att bli den ultimata matlagaren krävs självklart kunskap om recept och råvaror. Men minst lika viktigt är det att ha rätt köksutrustning. Snart kan köksutrustningen till och med laga maten åt en.

368621-cooking-tasting

Teknikexperter spår att var tionde vitvara och köksredskap kommer att vara uppkopplad mot mobiltelefonen om fem år, rapporterar Svenska Dagbladet. De uppkopplade vitvarorna och köksredskapen kommer att kunna hjälpa den som vill laga mat som en riktig kock att göra det. Ett exempel som ges är en ugn som har receptet på det man vill laga och som vet hur maten ska tillagas.

Undvik farliga ämnen i redskapen

Att köksredskap och vitvaror kommer att ta en såhär stor roll i framtidens matlagning känns spännande men redan nu är det viktigt att ha rätt verktyg för att kunna laga bra mat. Exempelvis är det av stor vikt att köksredskapen är gjorda på ett sätt så att de håller länge och inte tillför farliga ämnen till maten. I den här artikeln kan man läsa om att svarta köksredskap i plast läcker gift som kan vara cancerframkallande. Dessa giftiga ämnen är nu förbjuda att ha i köksredskap som säljs i Sverige men har man köpt redskap innan förbudet, kan de innehålla farliga ämnen. För att helt slippa tänka på den här typen av cancerogena ämnen, kan det vara bra att skippa plasten i köksredskapen och köpa redskap av exempelvis äkta silver. På http://www.matsilver.se/category.html/bestick-akta-silver kan man hitta matbestick i äkta silver.

Roliga och coola köksredskap

Den som tycker att det här med uppkopplade köksredskap verkar riktigt coolt, kan redan nu hitta en mängd andra häftiga köksredskap som passar alla matälskare. I Expressen finner man tips på exempelvis en 5-bladssax som gör det oerhört enkelt och snabbt att klippa örter. En annan typ av sax som man tipsar om är pizzasaxen. Den här saxen skär en pizza på ett smidigt sätt och den har även en inbyggd spade som gör att man kan lyfta upp pizzaslicen precis efter att man skurit upp den. Ytterligare ett roligt köksredskap är en knivslip i form av ett hajgap. Det är bara att sätta kniven i gapet och börja slipa.