Det finns mycket som är bra med huvudstaden i Sverige, vatten överallt, fräsch luft och otroligt vacker arkitektur som speglar olika tidsåldrar och epoker i sina fasader. Men det finns också väldigt mycket god mat att avnjuta på dessa öar som tillsammans utgör en så hisnande vacker stad, och om detta skriver vi idag.

Thaimat som-tum-saladNär en vill veta vart en ska ta med sin date på middag kan det vara ett smart drag att läsa igenom Krogkommissionens lista på DN. Här finns bra och dålig mat uppräknad och bedömd, efter tillhörande restaurang. I SvD kan vi i en nyhetsartikel läsa följande:

Priserna på krogen ökar snabbare än andra. På 30 år har de närapå dubblats, i relation till den allmänna prisutvecklingen. Vad är det som har hänt? – SvD

Men i Expressen kan du lätt få tillgång till en enkel lista på prisvärda ställen i Stockholm där läsare själva fått vara med och rösta, något som inte ska underskattas. Chutney, Günters Korvar samt Phil’s Burger är några av ställena som kammar hem toppoäng i artikeln. För kanske vill en inte betala en nota som är lika stor som elräkningen och tidningsprenumerationen för en månad ihopräknat, det blir i längden inte hållbart alls.

Boende och mat som turist i staden

Men som turist i staden kanske en vill lägga lite pengar på mat, då är det såklart bara att gå loss och äta lyxigt. När det kommer till boende finns det också en hel del att välja på, samt olika prisklasser att se till. När en letar boende i vår kära storstad kan en göra på det enklaste sätt och bara skriva: ”hotell Stockholm centralt” i Googles sökfält och så kommer det nog upp en hel del fina favorittillhåll för turisten.