Det är dyrt att renovera, men hur kommer man billigare undan egentligen? Jo, bland annat kan du förnya hemmet till stor del utan att för den delen renovera. Uppdatera allt från textilier till köksluckor och träytor – och få ett annat utseende på ditt hem utan att spendera en massa pengar.

 

 Att bygga ett kök tar tid och kostar pengar. I ett tidigare inlägg skrevs det att ett kök generellt kostar runt 40 000 kronor att bygga och om du väljer att ta in extern hjälp med arbetet får du räkna med att det kostar 30 000 till 100 000 kronor mer, beroende på vad du väljer för material och produkter och hur mycket du kan tänka dig att göra själv. Så smakar det så kostar det, något som är viktigt att veta om inför en potentiell renovering. Men det går att förnya hemmet utan att riva ut all inredning och byta ut det.

 

Måla om köksluckorna, istället för att rusta hela köket

 

I en artikel i Residence går det att förnya rejält hemma utan att ta fram hammare eller borr eller ringa hantverkare. För det är nämligen så att med några enkla medel är det fullt möjligt att fräscha upp allt från ytskikt till den sista estetiska touchen med kuddar och tavlor. Börja till exempel med att uppdatera köksluckorna med hjälp av målarfärg och införskaffade knoppar. Du kan även måla om dina loppisfynd eller möbler med lite penslar och färg. Kanske kan den slitna byrån få ett helt nytt liv? Eller köksbordet lite lack med färg i sig som gör träet mörkare och mer rustikt.

 

Byt ut textilier – enkelt och billigt sätt att förnya hemmet

 

Ett annat smart sätt att verkligen ändra på utseende av ditt hem – utan att renovera och lägga ner massa pengar – är att uppdatera textilierna. Det kan vara allt från kuddar och gardiner, lakan till sängen och färgglada dukar. Kanske ett helt nytt duschdraperi verkligen kan få badrummet att kännas lite roligare? Det behöver faktiskt inte vara svårare än så. Andra saker du kan göra är att:

 

  • Modernisera kaklet, genom att måla om med kakelfärg.
  • Tapetsera med non-woven-tapeter
  • Byt ut handtag och knoppar på byråer och skåp, garderober och dörrar