Allt fler intresserar sig för bakning och även matlagning är någonting som blir allt mer populärt. Detta är självklart någonting som även märks bland de mässor som Kycklingsandwichjust nu pågår runt om i Sverige. Och snart är det dags för två stora mässor i Stockholm: Bak- & Chokladfestivalen och Mitt kök-mässan. Det hela är självklart mycket intressant för de som är matintresserade och alla som har möjlighet bör komma. Båda mässorna kommer hållas på Stockholmsmässan i Älvsjö, strax utanför Stockholm och du som inte bor i huvudstaden kan enkelt ta dig dit genom att bo på ett av de många billiga hotell i Stockholm.

Bak- och Chokladmässan kommer att pågå 8-11 oktober och målet är at få ut så mycket kunskap som bara möjligt om choklad och bakning. En av anledningarna till att man startat mässan är för att bakintresset just nu är så stort, någonting som man ser i bland annat sociala medier.

Mitt kök mässan kommer att hållas i november och på plats kommer man då bland annat få följa åtta finalister som tävlar om priset om “Sveriges godaste macka”. En av de som är med och tävlar är Ida Andersson som man skriver om i den här artikeln från Sydostrand. Idag arbetar i Karlskrona på Café 3G och det är tillsammans med hennes kollegor som mackan har tagits fram. Ida säger till tidningen:

– Vi sökte med vårt bidrag och så kom vi till final, det känns jättebra, hur stort som helst, säger Ida Andersson till Sydöstran.

Om sina chanser till vinst vill hon inte fundera, men självklart finns hoppet . Vill du komma på någon av mässorna? Gå in på Stockholmsmässan för att läsa mer. Ibland kan det nämligen vara smart att köpa biljett innan, och som sagt att boka hotell är också smart redan nu.